Zelfontplooiing in de moestuin

12-06-2007
Omdat ik helemaal gek gespamd word met aanbiedingen van de meest indrukwekkende penis enlargements, viagra, nog meer onleesbare en -eerbare voorstellen en nieuwsbrieven van vroegere of toekomstige sport, kunst en zakloopverenigingen, bestaat een groot deel van mijn werkdag uit het deleten van mail. Meer dan de helft is niet serieus voor mij bedoeld, maar voor xtcbob at helemaalgeweldig.nl of hornycow at copycopy.info, ik vind het erg vervelend zo’n volle mailbox met zooi.

Maar heel soms lees ik een nieuwsbrief - waar ik me vast ooit voor heb opgegeven in een vlaag van hormoonverbijstering - toch en tegen beter weten in vluchtig door omdat mijn aandacht wordt getrokken door de naam van mijn kind, in dit geval in combinatie met iets over een achtertuin. Dat zijn in een zin twee 'dingen' waar ik doorgaans gek op ben. Noem het raar, ik kreeg bij het lezen toch vrijwel direct het gevoel dat het onmogelijk over mijn kind kon gaan. Of dat ze een hekel aan me hebben. De verstuurders. Of de brief werd per abuis naar de verkeerde ouders werd gestuurd. Een andere Mir met ook een zoontje M en bijna hetzelfde e-mailadres. Kan natuurlijk. Of het was een flauwe grap (kent u die al van die olifant in die porseleinkast? Dan hoeft u niet verder te lezen). 
 

'In deze nieuwsbrief krijg je meer advies over de ontwikkeling van je kind

 Onafhankelijkheid is van doorslaggevend belang voor de ontwikkeling van het zelfbewustzijn van je kind. Gezag is een zaak voor de ouders. Ouders moeten de behoefte aan zelfontplooiing van hun kind respecteren. Deze zomer is een mooi moment om je tijdens je bezigheden je kind te leren waar het eten vandaan komt: richt een stukje in je achtertuin als moestuin in, kies samen de zaadjes uit en zaaien maar.'


..Of zou het toch gewoon spam zijn? 
   

Helemaal Geweldig | Mirjam | 12-06-2007 | Reacties (2)

Berend 12-06-2007 || 11:42:42
duidelijk SPAM

Natasja url   12-06-2007 || 21:17:20
Heb je dus geen last van met een apple!