Akela, wij doen ons best!

05-06-2007

Buurt Rangers

‘Jezus, je lijkt wel een drugsverslaafde met een taakstraf,’ zei J toen hij thuiskwam en ook nog tegen mij. Ik kan u verklappen, ik heb leukere complimenten gehad en nee, ik zat niet met een spuit in m’n arm of een lijntje voor m’n neus onkruid te wieden of wasknijpers te eten. Ik had de zojuist bezorgde Buurt Ranger (let op, spreek uit als buurt reenzjer) outfit aangepast. San had er ook een en we kregen er nog zes of zeven. Voor de hele groep. En vuilniszakken en knijpers.
Prima initiatief, die Buurt Rangers vond ik, toen San mij vroeg en ik geen nee kon zeggen zoals een beetje ouder dat hoort te kunnen.


Afijn, het komt er op neer dat ik uit vrije wil om de week een uurtje mee loop door de buurt met een stuk of acht kinderen - Akela wij doen ons best - gekleed in knalgele hesjes en petjes met logo en in de ene hand een vuilniszak, in de andere hand een knijper.. en dan opruimen maar. De paden op de lanen in. Stimuleren die afvalbak. En waarom ook niet, zou je denken. Dat dacht ik dus ook. Wel, daar ben ik inmiddels uit.

- Je vindt, als je acht padvinders bij je hebt die heel erg hun best doen, niet alleen vuil, maar ook zaken als (vermoedelijk) gestolen fietsen, kapotte bankstellen, dooie beesten, flessen en halve inboedels met stukken van huizen eromheen.

- Je krijgt als Buurt Ranger Akela speciaal een extra mega Buurtrangers-Kliko, naast je grijze, groene, blauwe en gele container. Die staan nu gezellig naast elkaar te stinken (zegt de een tegen de ander: trek eens aan m’n vinger), achter de gevonden fietsen, kapotte tv, droogrekjes, speelgoed en de rest van de door nobele buurtkabouters bij elkaar gesprokkelde bouwmaterialen.


Kortom, niks Akela, niks schouderklopje, niks goed bezig. Ik ben voor de buitenwereld getransformeerd tot oud ijzerboer met een drugsverslaving. Die met de uitgestalde opbrengst met gemak een leuke ark kan bouwen of eigen asociale werkplaats kan beginnen. Als ik zou willen. Ik zou ook kunnen zeggen trek eens aan mijn vinger. Maar dat doe ik niet.

Helemaal Geweldig | Mirjam | 05-06-2007 | Reacties (4)

Opa email 05-06-2007 || 00:56:37
Kinderen moeten volstrekt zorgeloos kunnen spelen als ze uit school komen, vakantie hebben en in de weekenden. Het is de taak van de ouders en de school om ze bij te brengen geen afval op straat te gooien. Het is de taak van de gemeente om hun gemeente schoon te houden. Het is de lokale overheid die in gebreke blijft ondanks (bijna) jaarlijkse belastingverhogingen. Het kabinet geeft 1 miljard extra aan de alle gemeenten samen, misschien is het een idee om hiermee de kinderen weer onbezorgd te laten spelen door hun verantwoordelijkheid te nemen.

jl 05-06-2007 || 09:51:45
chips bericht weg ivm foutief antwoord.....
wilde zeggen dat ik het een goed initiatief vind.
Je ziet dagelijks kids, maar vooral ook volwassenen troep van zich afgooien, autoraampje open en laat maar vallen.
Denk dat dit leerzaam is, maar week lijkt me ook wel genoeg.

Hoe lang verwachten ze dat je dit gaat doen?

En tip, kijk voor het zoekuurtje vast uit naar een redelijk schone plek om te gaan knijpen/prikken dat scheelt een hoop rotzooi om je huis ;-)

inge url   05-06-2007 || 14:49:50
maar die stoere Ranger outfit [vlgs de site...], mag je die houden ? is wel pret voor toekomstige verkleedfeestjes, pretpartijtjes en of je eigen versie van Punked ; )

Mir url   05-06-2007 || 14:52:37
jl, het probleem is een beetje dat de kinderen die meelopen stuk voor stuk keurig zijn opgevoed en voor zover ik weet zichzelf dus ook niet schuldig maken aan troep op straat gooien. Wel zijn ze heel goed in zakken vol grofvuil tevoorschijn toveren van plekken die er in eerste instantie schoon uitzien, ivm het wedstrijdelement dat spontaan de kop opsteekt zodra de wandeling begint. Dus die strategie redelijk schone plek.. we wonen al op een redelijk schone plek. (muv de zijkant van ons huis dan)