Weekend!!

15-06-2007

Ik ben na vandaag en de afgelopen week moe maar voldaan en blij. En een klein beetje trots op mezelf want ik ben best productief geweest vandaag en dat was ik niet meer zo de laatste tijd. Qua werk dan. Misschien lag het aan mijn over productief zijn in het randgebeuren des huishoudens tijdens werkdagen zoals internetten, stukkies schrijven, beetje tuinieren, beetje dingen voor me uit schuiven, beetje fotootjes inplakken, beetje piekeren, beetje balen van mezelf, nog meer dingen voor me uitschuiven, nog harder balen van mezelf, afijn, van die dingen die ook moeten gebeuren.

De vrijdag is een van mijn favoriete dagen. Of het komt doordat het weekend voor de deur staat of doordat ik niet hoef te koken omdat we dan altijd patat eten, ik denk het wel. Het voordeel van vrijdag is ook dat ik gerust veel te laat naar bed kan gaan. Want het is weekend! (Laat me even in die waan, morgenvroeg is het vroeg genoeg om weer te weten dat dit met kleine kinderen weinig uitmaakt) Ik ben net een klein kind als het om opblijven gaat. M’n bed niet in te krijgen. En ik denk dat het erfelijk is.


Door het onverwachte bezoek van gister (‘Ben je thuis? Gezellig, we komen ein-de-lijk even naar je huis kijken en zijn er over twee uurtjes!’) heb ik gister binnen twee uur het hele huis opgeruimd. Voor het oog. Het oog van het bezoek in de vorm van hele keurige, opgeruimde mensen met even schone, opgeruimde ordelijke huizen, die naar ons (chaoten) huis (chaos) kwamen kijken.

Maar, ieder nadeel heb zo ze voordeel zei iemand laatst, dat bezoekje gaat me morgen mooi veel tijd schelen! Ben ik normaal de halve zaterdag bezig met de chaos in mijn hoofd en huis op te ruimen, morgen niet. Wat zal ik morgen eens gaan doen? Haha. Dit was natuurlijk een grapje. Morgenvroeg om 7 uur gaat J met Mees naar Schiphol oma ophalen. Dit is geen grapje. En ik ga dan met Merijn doen wie het langst net kan doen of hij slaapt. Dit was wel weer een grapje. Ik ben me er een. Ik ga morgenvroeg met de nadruk op vroeg proberen m’n krantje te lezen en te genieten van de rust en het half uurtje dat het voor het oog nog netjes is. En misschien moest ik het vanavond maar niet al te laat maken.

Helemaal Geweldig | Mirjam | 15-06-2007 | Reacties (2)

Tries 15-06-2007 || 22:15:07
En net wanneer je achter je krant vandaan naar buiten kijkt (met de slaap nog in je ogen, zonder make up en in je huispak) bedenk je je plots; het is zondag vaderdag dus werk aan de winkel!
Goed weekend, xxx van mij

Mir url   16-06-2007 || 12:21:36
@Tries
Hahaha, nou zelfs dat had ik al geregeld. Ik zei nog, ik ben goed bezig. Onee, dat zei ik niet.