Mei

26-05-2015

In de maand mei leggen alle vogels een ei en worden ouders en schoolgaande kinderen flink op de proef gesteld. Spreekbeurten, werkstukken, toernooien, voorstellingen, schoolreisjes, sportdagen, feestjes, (verkeers)examens, wedstrijden en deadlines, er past met het jaar meer in mei. Dit is best een rare zin als je ‘m hardop zegt.
En ja, ik heb de kinderen vorige maand voorzichtig doch hoopvol moeilijk kijkend  
gevraagd of ze dit jaar wel echt zoveel zin hadden in de avondvierdaagse (‘JA NATUURLIJK! WEER 10 KILOMETER HE MAM!’) en m’n best gedaan alles op rolletjes te laten lopen, het is me bijna gelukt, niet helemaal. Daarom heb ik wat willekeurige tips op een rijtje gezet. Voor de jury en voor mezelf voor volgend jaar.

Avondvierdaagse
In deze week loop je in ons geval 10 kilometer rond etenstijd, dus bereid je goed voor op de voedzame warme maaltijd op onmogelijke tijden. Doe bijvoorbeeld ook eens nuttige boodschappen of gooi iets in de vriezer. Of niet. De hele week gebakken ei  
met een komkommer als hoofdgerecht kan ook. Kook je toch, zorg dat je hond er niet bij kan. Verder: goede sokken, schoenen, regenpak of paraplu. 

Spreekbeurten en werkstukken
Schrijf op wanneer je kinderen dit soort dingen hebben en begin op tijd, iemand moet het doen. Met een kind dat ’s nachts wakker schrikt het wel en wee van roofvogels of koeien opzoeken, uitwerken en oefenen is kort dag.

Verkeersexamen
Zorg dat je kind een week voor dit examen jarig is en geef ‘m een nieuwe fiets.

Toernooien
Leuk hoor, je aanmelden voor de toernooicommissie, maar moet jij niet werken?

Sportdag
Leuk hoor, als hulpouder helpen bij het onderdeel balgooien (!), maar moet jij niet werken?

Auto
Als je auto uitgerekend in deze drukke maand alleen start na ‘m aan te duwen, doe dit niet zelf. Je auto zelf aanduwen en erin springen is gevaarlijk en raar. Pak gewoon de fiets, lui mormel.

Fiets
Heb je geen fiets omdat je dochter die heeft omdat die van haar gejat is, pak dan als je lenig bent gerust die van je man van bijna twee meter. Houd rekening met je kleding. Tussendoor afstappen is onmogelijk, dus minder voor alles en iedereen vaart. Op de plek van bestemming gewoon rustig blijven rondfietsen tot je zeker weet dat niemand kijkt als je afstapt. Bij een bankje.


Feestjes
Geen tijd.
 

Terugbellen
Niet beloven.

Wedstrijden
Kijk goed welke kant jouw kind op speelt, dan juich je altijd voor het goede team. Na de rust precies de andere kant op.

Werken
Tussen de bedrijven door. Wie vond ook alweer ‘je eigen tijd kunnen indelen’ het grote voordeel van zzp’er zijn? Hup.  


En last but not least:
Trek je niets aan van bovenstaande tips, zeur niet en geniet ervan. De diploma’s, medailles, ruim voldoendes en prima’s, de plakkerige, oververmoeide gezichten van je kinderen, ze zijn het dubbel en dwars waard.


Helemaal Geweldig | Mirjam | 26-05-2015 | Reacties (6)

Patries 26-05-2015 || 13:00:50
Lig blauw en plas er bijna van in mijn broek! Je bent waanzinnig!

Klary Docter 26-05-2015 || 14:49:42
Zo herkenbaar...je moet wel haast een duizendpoot zijn om dit vol te houden... Alle respect voor de ouders van tegenwoordig !! Wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef en gewoon oma mag zijn !!!

Mir url   26-05-2015 || 15:08:14
Patries daar was ik al bang voor :-))

Klary ik kijk daar ook enorm naar uit ;-)

Anique 27-05-2015 || 11:39:40
En zelf jarig en twee van de drie kinderen jarig. En zwemles, logopedie, scoutingkamp, sporten met bijzondere evenementen. Zeer herkenbaar! Hoorde gisteren bij de wandeldriedaagse over je blog ;)

Nicky url   06-06-2015 || 13:30:00
Ik moest er vreselijk om lachen, zo herkenbaar! En dat terwijl ik maar één kind heb. Geniet ervan! Voor je het weet zijn ze groot en heb je heimwee naar die tijd.

Erik url   14-06-2015 || 11:06:05
Gelukkig is het inmiddels gewoon weer juni geworden...