Ik wil Sonja

01-06-2007

Vroeger had je Oprah, Ricky Lake, Geraldo en Jerry Springer. Trash-TV. En dat was ‘t. Troep tv. Uitzonderingen (Oprah) daargelaten, stuk voor stuk goed voor leed en vermaak dat het daglicht niet kon verdragen. Met plaatsvervangende schaamte keken we naar 'Mannen die kanten slipjes dragen en vrouwen die van hen houden' of 'Help, ik heb een drie, vier, vijfhoeksverhouding met de ouderraad', 'Mijn man - die dan eigenlijk een omgebouwde leernicht bleek te zijn - is jaloers op de man of hond van de buurvrouw' of 'Vechtende dwergen eisen vaderschapstest van dubbelganger van sneeuwwitje'. Ik zeg dat was genieten geblazen.

Bij Jerry werd er dan om het feest compleet te maken gevochten en gestoeid met kale Steve en Springer zelf braakte er dan aan het eind nog een soort van verstandige conclusie uit voor de kijkers thuis. Catherine Keijl, Dr. Phil en weet ik veel wie scoorden later niet voor niets hoge kijkcijfers. Want het gepeupel is nou eenmaal gek op sensatie. Big Brother I, helemaal leuk, maar tussen II en III ben ik afgehaakt, net als later bij Extreme Makeover(s), Sex voor vetzuchtigen/gestoorden/bejaarden of voor de Buch, Spuiten en Slikken en de Spermashow. Ik kan er niet naar kijken. En doe dat dus niet.

Sommige dingen mogen wat mij betreft gewoon lekker een taboe blijven, ik heb er niet zo’n moeite mee. Hee, da’s pas taboedoorbrekend. Willen dat taboes taboes blijven. En toegeven dat je weer ouderwets naar Sonja (nee, niet Bakker) wil kijken. Ik wil dat ze terug komt. Net als Annie, Fiep En Toon. En Queen. En de neus van Michael.
En dan lekker slapen en morgen gezond weer op.


Ps: Ook zo benieuwd wie vanavond die nier gaat winnen?


Helemaal Geweldig | Mirjam | 01-06-2007 | Reacties (1)

Berend 01-06-2007 || 12:04:03
Ja... en wat dacht je van Koot & Bie.
Met vooral de typetjes zoals: F. Jacobse & Tedje van Es, Ab, Cock en Cor van der Laak, Positivoos (Karel en Leo).

helemaal geweldig!

Ze hebben zelfs nog een website: www.kootenbie.nl